De natuur in!

The miracle is not to walk on water. The miracle is to walk on the green Earth, dwelling deeply in the present moment and feeling truly alive.” Thich Nhat Hanh

Voor alle leeftijden

Naast workshops bied ik kortere lessen en cursussen voor kinderen en volwassenen aan. Deze zijn gericht op het vergoten van onze verbondenheid met onze omgeving. Dit gebeurt wanneer je in verbinding bent met jezelf. 

Het zijn speelse lessen, waarin je ontspant, contact maakt met je zintuigen en de natuur om je heen. Ze helpen je thuis te zijn in jezelf en in de natuur, ze versterken je verbondenheid met de aarde, zo wordt je leefwereld een vriend.

♦  Natuuravontuur, voor kinderen van 6 tot 10 jaar

Meer weten over vogels? Delen wie je lievelingsdier is? Meer dieren gaan zien in de stad? Kijken hoe we ze kunnen helpen? Verhalen maken over dieren? 

 

Leren van dieren, luisteren als een hert, kijken als een uil

deerowl

 

 

 

 

Ontdekken in de natuur zet de toon voor een levenslange liefde voor de natuur. Dit programma is speciaal voor kinderen die nieuwsgierig zijn naar al wat daar leeft en ook voor kinderen die daar meer over willen weten. Doel is om een diepere band te vormen met de natuur en om in balans met de aarde te leven, om te leven en te laten leven. Door deze avonturen leer je van de natuur, van jezelf en van elkaar.

Kinderen worden aangemoedigd om zich met de natuur te verbinden door verkennende activiteiten, we zullen ook deels naar buiten gaan. Plezier staat voorop en spelenderwijs maken persoonlijke en sociale ontwikkeling ook deel uit van de activiteiten.

Het programma is gericht op het stimuleren van verbeelding en verwondering en maakt je nieuwsgierig naar de buitenwereld. Je gaat je nog meer thuis voelen in de natuur. Het contact tussen de kinderen en de natuur is de laatste decennia enorm afgenomen. Daarmee verdwijnt een rijkdom aan ervaringen. Natuuravontuur gaat deze ervaringen weer terugbrengen bij kinderen in de stad.

Inheems zijn is geen exotisch gegeven. Inheems betekent van het land, met kennis van het land, van de aarde. Dat kun je overal zijn, hier en nu.