Agenda & impressions

Group LeidenIsabelle, youngest particpant, 15 and climate activistOase

Workshops 2019 THE WORK THAT RECONNECTS 

NIEUWS

Van 22 t/m 24 November in Leiden (Nederlands en zonder overnachtingen) informatie en aanmelding via Lida Hospers: ahospers@telfort.nl zie ook deze link: Workshop in Leiden

Eerdere samenkomsten in 2019, my previous gatherings in 2019

Onze samenkomsten zijn in het Nederlands of Engels en in elk weekend doorlopen wij het hele spiraal. Het is een intensieve en volle reis, optimaal gebruik makend van onze tijd samen. De bijeenkomsten inclusief verblijf hebben meestal een internationaal karakter en zijn in het Engels. Af en toe zijn er kortere activiteiten, zoals een terugkomdag of een introductie.

Our gatherings are in Dutch or English and in each weekend we walk through the whole spiral. It is a powerful journey, making most of our time together. The weekends with accommodation often have an international group of participants and are in English. Once in a while there are shorter activities, like an introduction or thematic day.

♦ September 27th – September 29th, location De Bronhoeve, Utrecht, more on The Work That Reconnects website. Supported by Maria Kolossa We Love Earth 

foto website groep 9 Bronhoeve

♦ 29 – 30 juni, 2019 the Work that Reconnects in Amsterdam, Nederlands

Locatie: Nemoland Westerpark, Amsterdam, met dank aan Roos Godefrooij

Nemoland 2 groep 8

♦ 17 juni 2019: Raad van Zeewezens in Zeeland

raad van zeewezensIMG-20190617-WA0017   IMG-20190617-WA0014
Met dank aan de kinderen: Zorra, Louise, Sienna, Indi, Elin, Ragna en Odar. 
En Martine Verweij, Vos Broekema, Lisette van der Wel, Maria Kolossa.
Een variatie op de council of all beings. In gesprek met de dieren uit de zee. Met behulp van maskers praten kinderen mee over de zee. Heb jij weleens echt goed naar de zee geluisterd? Dat is nog niet zo makkelijk, maar wel belangrijk. De zee is heel snel aan het veranderen. Een slimme manier om te luisteren naar de zee is door een masker op te zetten van een zeewezen. Zet het masker op en je bent ineens geen mens meer. Wat heb jij te vertellen als stekelvisje, zeehond, rog, kwal of dolfijn? Misschien zingen we een lied of maken we een dans en veel kabaal, of zijn we juist stil? We gaan het zien…..

Lees meer over de Embassea en over de Raad van Zeewezens in de krant PZC

♦ 8 juni 2019 Terugkomdag voor oud cursisten, Leiden. I.s.m. Lida Hospers

Als vorm voor deze terugkomdag kozen wij de raad van alle wezens. Een oefening uit het diepe ecologie werk van the Work That Reconnects. Je laat je antropocentrische kijk los en stelt je open voor niet-menselijke perspectieven. Mensen laten zich uitkiezen door een wezen. Een wezen dat gehoord wil worden en ervaringen deelt over het leven in deze tijd op Aarde. Zij geven de mens, die een relatief jonge levensvorm is op Aarde, een geschenk dat voortkomt uit ieder wezens unieke levensvorm in het web van het leven. Hieronder de raad van zee en mos, met dank aan Maria Kolossa voor het opschrijven.

Een boodschap van de zee
Beste mensen, stelletje badgasten, bofkonten
Het ene cadeau na het andere cadeau wordt in jullie schoot geworpen
En het klinkt misschien alsof ik jaloers ben
Maar dat ben ik niet
Ik wil jullie wel nog iets zeggen
Je kunt mij als zee ook gebruiken als spiegel
En dat kan je misschien helpen met de realisatie dat
veranderen eigenlijk het meest natuurlijke is
Soms lijkt dat heel moeilijk
Soms lijkt dat onmogelijk en krijg je een gevoel van onmacht ervan
Als dat nou zo is loop dan over de zandkorrels op het strand
Geniet van het licht van de zon
En spiegel jezelf in mijn oppervlak
Ik heb een blauw brilletje op en dat geef ik jullie
Niet omdat het beter is dan welk brilletje ook
Maar om je te realiseren dat je zo kunt switchen naar een ander perspectief
Je kunt veranderen (met dank aan de zee in Dirk Polder)

Een boodschap van het mos
Een groet aan jullie van het mos
Simpel en uiterst primitieve levensvorm
Zo word ik omschreven in die dikke boeken van jullie
Maar ik ben er al heel lang
Dus iets, iets weet ik
Anders was ik er al lang geweest
Geduld
Je kunt op heel veel manieren er zijn
Je kunt heel langzaam groeien
Van weinig leven
En dan toch je volle totale glorie
Van je wezen manifesteren
Die mogelijkheid wil ik jullie aanbieden, onderzoek die
Zoals je het nu doet is niet de enige manier (met dank aan het mos in Lida)

♦ April 5th – 7th 2019, the Work that Reconnects, Texel Island

Residential, English, International group, with gratitude to Roos Godefrooij

Texel website

♦ The Work That Reconnects, 8 tot 10 februari 2019, Leiden, Nederlands

Met dank aan Lida Hospers

The Work That Reconnects biedt ons een spannende en evenwichtige reis aan door de uitdagingen van deze tijd. Door het ervaren van onze verbondenheid met elkaar en het grotere geheel, groeit in ons de kracht om bij te dragen aan de wereld waar wij naar verlangen, op onze eigen unieke manier. Zoals Joanna Macy het zo mooi zegt: we komen weer tot leven….

Group Leiden

 

♦ January 25th -27th The Netherlands, Utrecht, residential, facilitation Manon Danker & supported by Maria Kolossa from We Love Earth. Maria made a beautiful video of our time around the Fire Fire Sharings The Work That Reconnects 25-27 jan 2019  

Truly meeting oneself and one’s human family is a healing and moving experience. Especially when we come together in our concern and hope for this precious Earth, our home. 

Flyer Utrecht

Group Oase

2018

Gatherings in THE WORK THAT RECONNECTS

Flyer Texel 2018.jpg

The Work That Reconnects in Leiden

Twee weekeinden: 19 t/m 21 januari en 13 t/m 15 juli i.s.m. Lida Hospers in het Shambhala Centrum Leiden.

Uitnodiging om deel te nemen aan Het werk dat weer verbindt

De aarde is een grote bron van kracht. Hoe houd je verbinding met het wonder van het leven terwijl het zo bedreigd wordt? De kans is reëel dat we overweldigd worden door de uitputting van de aarde, het niet aan kunnen zien en ons afsluiten omdat we ons zo denken te kunnen beschermen. Hoe blijf je in verbinding met wat er nodig is om de relatie tussen mens en aarde te herstellen?

Lida Hospers: “In de visie van de bodhisattva-krijger, heilige wereld, geeft Joanna Macy een prachtige methode om je zorgen en wensen voor de aarde te verhelderen en heel praktisch vorm te geven. Heb je het gevoel dat de ecologische, sociale en economische crisis van onze tijd je vaak overweldigt, verdooft, in paniek brengt of kwaad maakt? Wil je je ervoor afsluiten? Maakt het eigenlijk iets uit wat jij voelt of denkt over de aarde en haar bewoners?

Joanna Macy ontwikkelde hiervoor “Het werk dat weer verbindt” (zie de documentaire Widening Circles). Joanna Macy zegt: “Wanneer we onze pijn om de wereld ontkennen of onderdrukken dan ondermijnen we ook onze kracht om bij te dragen aan de heling ervan.”

Als we met heldere blik en open hart en in de kracht van het samenzijn onderzoeken wat onze gevoelens en gedachten zijn voor de uitdagingen op aarde, ook de pijn en het verdriet,  brengt dat ons in een grotere ruimte voor ideeën en emoties die we hebben. Hierin vinden we de grondstof voor verzachting en creativiteit. Zonder te verzanden in doemdenken of woede hervinden we in onze verbondenheid de kracht om voort te gaan en bij te dragen aan de wereld die wij wensen, op onze eigen unieke manier.

In de regio Leiden wordt deze unieke weekend workshop aangeboden voor iedereen die inspiratie en kracht zoekt om liefde voor de aarde vorm te geven in het werk en het dagelijks leven.    

2018 OTHER ACTIVITIES AND INTRODUCTIONS

♦ Voor kinderen Natuuravontuur i.s.m. Dock 

♦ Green Love 23 juni in het Groene Leven Lab Meer informatie

May 6th, Introduction the Work That Reconnects, English, in Amsterdam

How do you stay connected with the wonder of life when it is so threatened? The possibility is real that we are overwhelmed by the exhaustion of Earth. That we feel we cannot truly look at what is happening and close ourselves off as a way to protect ourselves. How do you stay present and hopeful for what is needed to restore the relationship between humanity and Earth? Look deeper at that relationship, in togetherness, and experience how you can support yourself and your longing for life to thrive. Zie ook het Facebook Event:

2017 WORKSHOPS, ACTIVITIES AND INTRODUCTIONS

♦ Introductie Work That Reconnects i.s.m. Stop Ecocide Website Stop Ecocide

Zondag 22 oktober van 14.00 tot 17.00, Amsterdam

In het najaar van 2017 organiseerde Stichting Stop Ecocide drie bijeenkomsten waarin onze relatie met de natuur werd onderzocht vanuit drie verschillende wijsheidstradities: The Work That Reconnects, Taoisme en het Sufisme. Op zondag 22 oktober vond de eerste bijeenkomst van dit drieluik over Spirituele Ecologie plaats.

Begeleiding door sociologe, ecologe, docente en trainer Manon Danker, een introductie-workshop The Work That Reconnects. Tijdens de workshop zijn de uitgangspunten van deze methodiek toegelicht en is door middel van een aantal oefeningen contact met dit werk gemaakt. The Work That Reconnects gaat uit van een ander tijdsbesef en ook van een veel grotere familie. Voorouders en toekomstige generaties, en andere levensvormen zijn een onlosmakelijk onderdeel van dit werk; je gaat met andere ogen kijken. The Work That Reconnects helpt je om in het hier en nu de balans op te maken van jouw unieke mogelijkheden om de wereld vorm te geven. Zie Facebook Event voor meer informatie

♦ Cultural Emergence Foundation CourseCultural emergence foundation course

Co-facilitation with Looby Macnamara read more

23-25th of June at Applewood Permaculture Centre

 

 

 

 

 

 

 

 

♦ Vogellezingen tijdens de Open Ateliers Westelijke Eilanden

Vertelling ‘Vogelverhalen van de Westelijke Eilanden’ Door Manon Danker

3, 4 en 5 juni dagelijks filmvertoningen en vertellingen in Studio van Maria Blaisse, Bickersgracht 55.

over Maria

Open Ateliers Westelijke Eilanden

Maria Blaisse, Reigers

♦ Weekendworkshop The Work That Reconnects, voorjaar 2017 op Texel

0001

♦ The Work That Reconnects 23 en 24 februari 2017, Ecodorp PPauw website

Hoe ga je als gemeenschap om met het letterlijk wegvaagd worden van je plek? Het gemeenschapshuis, het voedselbos en de permacultuurtuin moesten wijken voor de aanleg van een weg. Vele bomen werden geveld. We staan stil bij wat dit oproept en hoe we verder kunnen gaan. Hoe we niet in een isolement raken door bijvoorbeeld woede of verdriet, maar juist de kracht van de gemeenschappelijke visie sterker naar voren halen en weer opbouwen.