Agenda

Geplande activiteiten in 2018, Planned activities in 2018

The Work That Reconnects

Flyer Texel 2018.jpg

 

EERDERE WORKSHOPS EN ACTIVITEITEN 

Voor kinderen Natuuravontuur i.s.m. Dock meer informatie zie dinsdagmiddag Natuuravontuur

13, 14 en 15 juli een weekendworkshop in het Shambhala Centrum Leiden I.s.m. Lida Hospers.

Uitnodiging om deel te nemen aan Het werk dat weer verbindt

De aarde is een grote bron van kracht. Hoe houd je verbinding met het wonder van het leven terwijl het zo bedreigd wordt? De kans is reëel dat we overweldigd worden door de uitputting van de aarde, het niet aan kunnen zien en ons afsluiten omdat we ons zo denken te kunnen beschermen. Hoe blijf je in verbinding met wat er nodig is om de relatie tussen mens en aarde te herstellen?

Joanna Macy zegt: “Wanneer we onze pijn om de wereld ontkennen of onderdrukken dan ondermijnen we ook onze kracht om bij te dragen aan de heling ervan.”

Als we met heldere blik en open hart en in de kracht van het samenzijn onderzoeken wat onze gevoelens en gedachten zijn voor de uitdagingen op aarde, ook de pijn en het verdriet,  dan ontstaat er ruimte. Hierin vinden we de grondstof voor verzachting en creativiteit. Zonder te verzanden in doemdenken of woede hervinden we in onze verbondenheid de kracht om voort te gaan en bij te dragen aan de wereld die wij wensen, op onze eigen unieke manier.

In het Shambhalacentrum regio Leiden wordt deze unieke weekend workshop aangeboden voor iedereen die inspiratie en kracht zoekt om liefde voor de aarde vorm te geven in het werk en het dagelijks leven.    

Van:  vrijdag 13 juli  19.30 tot zondag 15 juli  16.00 uur, inclusief maaltijden, zonder overnachtingen. Deelname is voor de hele workshop. Bijdrage is 155 euro.

(p.s. prijzen van workshops kunnen variëren door afspraken met de locatie en ondersteuning, workshop prices can vary according to arrangements with the venue and support team).

Aanmelding gaat via:  Lida Hospers,  ahospers@telfort.nl

♦ Green Love 23 juni in het Groene Leven Lab Meer informatie

May 6th, Introduction the Work That Reconnects, English, in Amsterdam

How do you stay connected with the wonder of life when it is so threatened? The possibility is real that we are overwhelmed by the exhaustion of Earth. That we feel we cannot truly look at what is happening and close ourselves off as a way to protect ourselves. How do you stay present and hopeful for what is needed to restore the relationship between humanity and Earth?

Do you want to look deeper at that relationship, in togetherness, and experience how you can support yourself and your longing for life to thrive. Then come and experience the Work That Reconnects in the heart of Amsterdam. During the workshop I will explain the main principles of this work and share some practices.

Zie ook het Facebook Event:

PRACTICAL INFORMATION:
Let me know if you will come by sending an email to: inleven@greenmail.net
Exchange: eu 27,50 (incl. tea and coffee), please bring exact cash at the meeting, Thank you!

Shambhala Centrum Leiden, Weekend Work That Reconnects, i.s.m. Lida Hospers, 19, 20 en 21 januari 2018.

Lida Hospers: “In de visie van de bodhisattva-krijger, heilige wereld, geeft Joanna Macy een prachtige methode om je zorgen en wensen voor de aarde te verhelderen en heel praktisch vorm te geven. Heb je het gevoel dat de ecologische, sociale en economische crisis van onze tijd je vaak overweldigt, verdooft, in paniek brengt of kwaad maakt? Wil je je ervoor afsluiten? Maakt het eigenlijk iets uit wat jij voelt of denkt over de aarde en haar bewoners?

Als we persoonlijk en eenvoudig onderzoeken wat onze gevoelens en gedachten zijn, met heldere blik en open hart, brengt dat ons in een grotere ruimte voor alle ideeën en emoties die we hebben over de toestand van de aarde. Ze bevatten de grondstof voor verzachting. Zonder te verzanden in doemdenken of woede hervinden we onze verbondenheid en kracht om verder te gaan en bij te dragen wat we kunnen.

Joanna Macy ontwikkelde hiervoor “Het werk dat weer verbindt” (zie de documentaire Widening Circles). De methode bestaat uit oefeningen, uitwisselingen en rituelen. In het Shambhala centrum Leiden wordt deze unieke workshop gehouden voor iedereen die inspiratie en kracht zoekt om liefde voor de aarde vorm te geven in het werk en het dagelijks leven.”

♦ Introductie Work That Reconnects i.s.m. Stop Ecocide Website Stop Ecocide

Zondag 22 oktober van 14.00 tot 17.00, Amsterdam

In het najaar van 2017 organiseerde Stichting Stop Ecocide drie bijeenkomsten waarin onze relatie met de natuur werd onderzocht vanuit drie verschillende wijsheidstradities: The Work That Reconnects, Taoisme en het Sufisme. Op zondag 22 oktober vond de eerste bijeenkomst van dit drieluik over Spirituele Ecologie plaats.

Sociologe, ecologe, docente en trainer Manon Danker verzorgt die middag een introductie-workshop tot The Work That Reconnects, een groepsmethodiek ontwikkeld door de Amerikaanse eco-filosofe, milieu-activiste en schrijfster Joanna Macy die je dichter brengt bij jezelf en bij de natuur. Verbinding met de natuur, met elkaar, met jezelf, is een grote bron van kracht. Het verlies van deze verbinding kan leiden tot gevoelens van rouw, machteloosheid en vervreemding. Tijdens de workshop worden de uitgangspunten van deze methodiek toegelicht en maken we door middel van een aantal oefeningen contact met dit werk. The Work That Reconnects gaat uit van een ander tijdsbesef en ook van een veel grotere familie. Voorouders en toekomstige generaties, en andere levensvormen zijn een onlosmakelijk onderdeel van dit werk; je gaat met andere ogen kijken. The Work That Reconnects helpt je om in het hier en nu de balans op te maken van jouw unieke mogelijkheden om de wereld vorm te geven. 

Zie Facebook Event voor meer informatie

♦ Cultural Emergence Foundation CourseCultural emergence foundation course

 

Co-facilitation with Looby Macnamara read more

23-25th of June at Applewood Permaculture Centre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

♦ Vogellezingen tijdens de Open Ateliers Westelijke Eilanden

Vertelling ‘Vogelverhalen van de Westelijke Eilanden’ Door Manon Danker

3, 4 en 5 juni dagelijks filmvertoningen en vertellingen in Studio van Maria Blaisse, Bickersgracht 55.
over Maria

Open Ateliers Westelijke Eilanden

Maria Blaisse, Reigers

♦ Weekendworkshop The Work That Reconnects, voorjaar 2017 op Texel

0001

♦ The Work That Reconnects 23 en 24 februari 2017, Ecodorp PPauw website

Hoe ga je als gemeenschap om met het letterlijk wegvaagd worden van je plek? Het gemeenschapshuis, het voedselbos en de permacultuurtuin moesten wijken voor de aanleg van een weg. Vele bomen werden geveld. We staan stil bij wat dit oproept en hoe we verder kunnen gaan. Hoe we niet in een isolement raken door bijvoorbeeld woede of verdriet, maar juist de kracht van de gemeenschappelijke visie sterker naar voren halen en weer opbouwen.