Nieuws, agenda & impressions

Group LeidenIsabelle, youngest particpant, 15 and climate activistOase

2022

THE WORK THAT RECONNECTS gatherings

“The biggest gift you can give is to be absolutely present, and when you’re worrying about whether you’re hopeful, or hopeless, or pessimistic, or optimistic, who cares? The main thing is that you’re showing up, that you’re here, and that you’re finding ever more capacity to love this world because it will not be healed without that.” 

Joanna Macy

Our gatherings are in Dutch or English and in each weekend we walk through the whole spiral. It is a powerful journey, making most of our time together. The weekends with accommodation often have an international group of participants and are in English. Once in a while there are shorter activities, like an introduction or thematic day. All gatherings are intended for the well being of all beings.

Onze samenkomsten zijn in het Nederlands of Engels en in elk weekend doorlopen wij het hele spiraal. Het is een intensieve en volle reis, optimaal gebruik makend van onze tijd samen. De bijeenkomsten met overnachting hebben meestal een internationaal karakter en zijn in het Engels. Af en toe zijn er kortere activiteiten, zoals een terugkomdag of een introductie. Alle samenkomsten zijn gericht op het welzijn van alle wezens.

Data voor workshops:

De eerst volgende workshop met een volledige spiraal is van vrijdagavond 21 oktober tot zondagmiddag 23 oktober. De workshop wordt gegeven in de Betuwe en is met verblijf. Meer informatie volgt.

Image Gaia’s Rainbow made by artist EszterGaia’s Rainbow made by artist Eszter

Verkenningen in mijn aanbod:

Momenteel ben ik aan het verkennen of een langere training mogelijk is. In totaal 11 dagen. De training is een verdieping en ook gericht op het ondersteunen van elkaar in het delen van dit werk in ons werkveld en onze gemeenschap. Deelnemers worden uitgenodigd om het faciliteren te oefenen. Gedacht wordt aan 4 weekenden en 3 oefendagen. Er zal dieper ingegaan worden op iedere stap van de spiraal en tussentijds is er ruimte om met een kleinere groep en zelfstandig te werken. Deze verkenning vindt plaats met Nederlandse en Belgische collega’s. Hierover meer informatie na de zomer.

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

EERDERE ACTIVITEITEN 2022

July 1st – 3rd Summer Gathering Full Spiral Journey Gaia’s Rainbow

Residential 3 day workshop, open to English speakers. In this gathering you experience the full spiral of the Work That Reconnects. The workshop is given in the Netherlands and also open to English speakers. There is room for 10 to 12 people. The workshop is facilitated by Manon Danker.

The spiral offers us a solid and profound framework to explore our deep belonging and care for the world. We start with gratitude and feel the nourishment of this ancient practice of giving thanks. We create a safe space so we can be really present for all the feelings that live inside us and open for our pain for the world. Witnessing and supporting each other in this often lonely place is liberating, empowering. When we see with new eyes we tap into the wisdom of many traditions, our ancestors and kin, we strengthen our awareness beyond our species and widen our experience of time. Here we breathe deep time and deep ecology. In the fourth step of the spiral we harvest our gifts, look deeply at what is needed from us in these times. We let our deep longing speak to fuel us, to be present for the changes we want to see in our daily lives, the world, in honor of all beings.

During the weekend we will integrate practices to strengthen nature connection and we will have a Council of All Beings.

Included in the investment are the course fee, two nights stay (dormitory style, there are also some camping spots if you want more privacy) and all home cooked meals, mainly vegan and of local produce. We stay in a beautiful barn. In the barn there is a common room to relax, a workshop room, a kitchen and there are two sleeping attics. There is a roofed outdoor area and a lovely garden. You will need to bring your own warm sleeping bag and towel. Other bedding (an extra blanket, sheet and pillow) is available.

We gather Friday afternoon for a soup buffet at 6 pm. The workshop starts Friday 7 pm and also includes the Saturday evening, and will end 4.30 pm on Sunday.

The Barn is well reachable with public transportation, the bus stop is a 1 minute walk away. It is situated in a rural area, with a lovely old herbal castle garden next to it. It is within walking distance of the river Waal.

Exchange:  Adults – € 265 standard, € 290 supporting, € 225 supported

We try to make the course as accessible as possible. Therefore we have a small scholarship fund if you need more support. Please be considerate of the investment you can make and whether you apply for the scholarship so it can be used to make this gathering accessible to a wider group of people.

Registration and inquiries are made by contacting Manon Danker: inleven@greenmail.net

20 – 22 mei HOE KUNNEN WIJ DE CHAOS ONDER OGEN ZIEN ZONDER GEK TE WORDEN?

De workshop wordt voor de vijfde keer gegeven in samenwerking met Lida Hospers.

Hoe kunnen we de chaos onder ogen zien zonder gek te worden?

Met deze vraag slaat Joanna Macy, ecofilosofe, boeddhiste en activiste, de spijker op zijn kop. Het vraagt veel van ons om ons open te stellen voor de bedreiging van ons voortbestaan. Reacties als; “Dit is te erg – wegwezen!” , “Ik wil het niet weten”, “Wat helpt het om erover in te zitten?” liggen al snel op de voorgrond.

Maar wat als het krachtigste wat wij kunnen geven juist is dat wij er bij blijven, bij de ernst van de uitdagingen in deze tijd? Om dat te doen moeten wij leren om kunnen gaan met onzekerheid, angst en verdriet. Precies hier, bij het voelen en erkennen van deze realiteit en emoties, ligt de kracht van Het Werk dat weer Verbindt.

Als we met heldere blik, open hart en in de kracht van het samenzijn onderzoeken wat onze gevoelens en gedachten zijn voor de uitdagingen op aarde, ook de pijn en het verdriet, dan ontstaat er ruimte. Hierin vinden we de grondstof voor verzachting en creativiteit. Zonder te verzanden in doemdenken of woede hervinden we in onze verbondenheid met elkaar en de aarde handvatten om er bij te blijven en bij te dragen aan de wereld vanuit een zo heel mogelijk menszijn.

Gedurende haar jarenlange inzet in actiegroepen ontwikkelde Joanna Macy met tal van anderen, werkvormen die het inzicht in onze mogelijkheden verhelderen en onze veerkracht versterken.

De methode omvat: het voeden van dankbaarheid voor het leven, het respecteren van sterke emoties, verandering in waarneming door verbondenheid te versterken en inzicht in hoe we verder kunnen gaan. Het is een groepsmethodiek met ervaringsgerichte oefeningen, uitwisselingen en rituelen. Zie ook de documentaire Widening Circles over het levenswerk van Joanna Macy http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/368220/Bodhitv.html

We vroegen oud-deelnemers: Wat denk jij dat dit werk mensen kan bieden?

“Heel veel inzicht en gevoel van noodzaak, voor iedere man of vrouw die uit de bubbel van “het valt wel mee, het zal mijn tijd wel duren” wil komen. Inclusief de creatieve hoop. Vooral als je denkt “ik weet het allemaal wel” schudt het Werk dat WEER verbindt je op een onvoorspelbare manier wakker. (Alieke Hartog)

“Integratie, verbinding met zelf en de ander en de  wereld. En voorkomen van uitputting” Marleen Heeman, transitie Castricum

Locatie: Shambhala centrum Leiden, Geversstraat 48, 2342 AB Oegstgeest.

  • Workshop 22 – 24 april, ”How to hold our Bowl of Tears and Lantern”

“We see no farther than the little halo of our lanterns, but we can travel all night by that light.” Rebecca Solnit

Op 28 januari mocht ik een bijdrage leveren tijdens de Online Dies Natalis 2022 van de Universiteit voor Humanistiek: Verweven leven, een andere kijk op ons bestaan. Al het leven op aarde is onlosmakelijk met elkaar verbonden, zo stelt filosoof Andreas Weber. Wij mensen vormen slechts een klein onderdeel van dit grotere geheel. Dit perspectief werpt een nieuw licht op ons denken, handelen en voelen. Ook laat het ons anders kijken naar de samenhang tussen natuur, cultuur en politiek. Wat is betekenisvol leven in een rechtvaardige en zorgzame samenleving vanuit een verweven wereldbeeld? Hoe houden we rekening met andere bestaansvormen, met toekomstige generaties?
Tijdens de Dies Natalis verkende de UvH perspectieven en methodieken om morele vragen in relatie tot onze klimaatcrisis te onderzoeken. Zij ging in gesprek met bioloog en filosoof Andreas Weber die een PDF-bestand‘Enlivenment’ perspectief ontwikkelde als alternatief voor het Verlichtingsdenken. Ook kon je deelnemen aan 1 van de 8 interactieve workshops om zelf met nieuwe ogen te kijken naar de rol van de mens in een groter geheel. meer informatie

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

Testimonials:

Ilse Simoens: Het is zo mooi en verrijkend te ervaren hoe je online met mensen kan verbinden die je voordien niet kenden. Manon en Margriet bouwen deze 4 bijeenkomsten prachtig en zeer interactief op, waardoor je er helemaal bij hoort en ieder er mag zijn met wat er op dat moment leeft. Dit gaf mij nog meer de kans om met mezelf te verbinden en met de anderen. De oefeningen tijdens de bijeenkomsten geven je een houvast om steviger in het leven te staan. Een prachtig geschenk!

Anja Coulier: Deze begeleiding was erg sterk: kort en krachtig, en toch met een zeer mooie diepgang. Ook heel fijn begeleid, waardoor we echt een groep vormden, ondanks dat het noodgedwongen online doorging. Door dat online gebeuren kon ik er als Belg wel bij zijn, waar ik erg dankbaar voor ben. Dank je wel om dit te initiëren en faciliteren! 

Ulrike Siems: De opdracht om een plek in de natuur te vinden waar je graag bent en waar je niets anders doet dan voelen, luisteren, opnemen werkte als een openbaring. Het moest in mijn buurt zijn en dat betekende dat het niet de perfecte natuurplek zou zijn, maar dat het me desalniettemin veel kon geven als ik me er voor open kon stellen. De snelweg in de achtergrond horend kon ik een gesprek tussen twee vogels beluisteren, meerdere andere vogelgeluiden waarnemen en ook de voetgangers om me heen als deelgenoten in dit kleine natuurgeluk zien. Ik kwam zo verrassend verrijkt terug van dit korte uitje met de wetenschap dat dankbaarheid en rijkdom altijd aanspreekbaar zijn.

Onderwerpen als klimaat depressie of verdriet om de destructie van de planeet zijn relatief nieuwe onderwerpen in de psychologie, die we vaak ook niet snel als zodanig herkennen. Het onderwerp is dusdanig groot en alomvattend dat we er niet makkelijk de vinger op kunnen leggen, waarom wij verdrietig of down zijn. Het werk dat weer verbindt geeft een platform, een ruimte maar ook een netwerk voor mensen met deze gevoelens. Prachtig, waardevol werk! 

Dit prachtige paper art schilderij is van Lenneke Brussee, samen met haar woorden over dit werk.Lenneke Brussee WTR

Lenneke: “Ik ben zo blij dat ik mijn en onze emoties, gedachten, drijfveren omzet in beelden, en vorm kan geven in kleuren en vormen. Ik ben echt geïnspireerd geraakt door The work that reconnects.

In plaats van te proberen om van ’lastige’ gevoelens af te komen, worden ze nu geëerd en tot motivator gemaakt voor verbinding en verandering. Prachtig.

Echt een erkenning van de kracht van kwetsbaarheid en van betrokken en volledig mens zijn. Wat je ziet is mijzelf, Manon, Joanna Macy, de Aarde en mijn moeder, alle mensen die ons inspireren en aanwezig zijn, de kracht die ons voedt.”

Past events

2021

Gastdocent Earthholders Leven in Aandacht

Squarewise, teamdag

Film viewing & workshop Work that Reconnects netwerk.  Once You Know International film release and WTR experience  i.s.m. Margriet Schager

Online Veerkracht en Verdiepingseries i.s.m. Margriet Schager 

Veerkracht 2021De bijeenkomsten zijn een uitnodiging om samen te delen, te voelen, omarmen, te overstijgen en visie te creeren. Te spreken, te luisteren, verbonden te zijn met ons thuis, zowel in ons mens-zijn als met deze prachtige planeet Aarde. Wat leeft in ons, wat voedt ons, wat roert zich in ons? Hoe willen wij verder? Welke inzichten geeft deze tijd ons? Wat horen wij in ons hart? Hoe geven wij steun aan elkaar? Voor iedereen die behoefte heeft aan samenzijn vanuit het weten dat alles verbonden is. Zowel in de introductie als de serie doorlopen wij de hele spiraal. In de serie gaan wij het spiraal dieper verkennen en ervaren. Inhoudelijke begeleiding door Manon Danker met ondersteuning van Margriet Schager. Bijeenkomsten duren anderhalf uur en gaan via Zoom. Deelname op basis van de gift economie. Wij willen maatschappelijk groeien naar een wereld waarin wij deze waarden ondersteunen. In de kern is de Gift-Economie een verschuiving van consumptie naar bijdrage, van transactie naar vertrouwen, van schaarste naar overvloed, van isolatie naar gemeenschap, en een verschuiving van Mij naar Wij.  

2020

Online Veerkracht en Verdiepingseries i.s.m. Margriet Schager 

Kopie van Kopie van Yellow Photo Classroom Newsletter (1)

Gatherings in 2020

Kopie van Yellow Photo Classroom Newsletter (5)

2019

Celebrating Root to Rise, we are here a group of 8 woman, supporting each other in our collective dream of a world where we live and let live, where we inter-are, where we live by the natural law that honors all beings and their place on the hoop of life.

Root to Rise groep

Featuring Laura, Mara, Mai, Lisette, Maria, Martine, Maaike & Manon                               Foto: Ludy Feijen

Samenkomsten  ~ Gatherings 2019

Van 22 t/m 24 November voor de 4de keer in de regio Leiden, met dank aan Lida Hospers.

Reflecties van enkele deelnemers op de vraag: Wat denk jij dat dit werk mensen kan bieden?

“Heel veel inzicht en gevoel van noodzaak, voor iedere man of vrouw die uit de bubbel van “het valt wel mee, het zal mijn tijd wel duren” wil komen. Inclusief de creatieve hoop. Vooral als je denkt “ik weet het allemaal wel” schudt het Werk dat WEER verbindt je op een onvoorspelbare manier wakker. (Alieke Hartog)

“Diepe transitie in het denken over Moeder Aarde, klimaatcrisis.  Inzicht, diepgang, urgentie, wakker-worden!!!!!!” (Margriet Versteeg)

“Integratie, verbinding met zelf en de ander en de  wereld. En voorkomen van uitputting” Marleen Heeman, transitie Castricum

“Contact maken met wat in mensen leeft met betrekking tot de uitputting van de natuur, uit de apathie en ontkenning naar verbinding, weer verbinden met jezelf, de ander, de natuur, helderheid in de eigen drijfveren en veerkracht om in actie te komen om te doen wat je kunt.” Anna van der Maas

♦ September 27th – September 29th, location De Bronhoeve, Utrecht, more on The Work That Reconnects website. Supported by Maria Kolossa We Love Earth 

foto website groep 9 Bronhoeve

♦ 29 – 30 juni, 2019 the Work that Reconnects in Amsterdam, Nederlands

Locatie: Nemoland Westerpark, Amsterdam, met dank aan Roos Godefrooij

Nemoland 2 groep 8

♦ 17 juni 2019: Raad van Zeewezens in Zeeland

raad van zeewezensIMG-20190617-WA0017   IMG-20190617-WA0014
Met dank aan de kinderen: Zorra, Louise, Sienna, Indi, Elin, Ragna en Odar. 
En Martine Verweij, Vos Broekema, Lisette van der Wel, Maria Kolossa.
Een variatie op de council of all beings. In gesprek met de dieren uit de zee. Met behulp van maskers praten kinderen mee over de zee. Heb jij weleens echt goed naar de zee geluisterd? Dat is nog niet zo makkelijk, maar wel belangrijk. De zee is heel snel aan het veranderen. Een slimme manier om te luisteren naar de zee is door een masker op te zetten van een zeewezen. Zet het masker op en je bent ineens geen mens meer. Wat heb jij te vertellen als stekelvisje, zeehond, rog, kwal of dolfijn? Misschien zingen we een lied of maken we een dans en veel kabaal, of zijn we juist stil? We gaan het zien…..

Lees meer over de Embassea en over de Raad van Zeewezens in de krant PZC

♦ 8 juni 2019 Terugkomdag voor oud cursisten, Leiden. I.s.m. Lida Hospers

Als vorm voor deze terugkomdag kozen wij de raad van alle wezens. Een oefening uit het diepe ecologie werk van the Work That Reconnects. Je laat je antropocentrische kijk los en stelt je open voor niet-menselijke perspectieven. Mensen laten zich uitkiezen door een wezen. Een wezen dat gehoord wil worden en ervaringen deelt over het leven in deze tijd op Aarde. Zij geven de mens, die een relatief jonge levensvorm is op Aarde, een geschenk dat voortkomt uit ieder wezens unieke levensvorm in het web van het leven. Hieronder de raad van zee en mos, met dank aan Maria Kolossa voor het opschrijven.

Een boodschap van de zee
Beste mensen, stelletje badgasten, bofkonten
Het ene cadeau na het andere cadeau wordt in jullie schoot geworpen
En het klinkt misschien alsof ik jaloers ben
Maar dat ben ik niet
Ik wil jullie wel nog iets zeggen
Je kunt mij als zee ook gebruiken als spiegel
En dat kan je misschien helpen met de realisatie dat
veranderen eigenlijk het meest natuurlijke is
Soms lijkt dat heel moeilijk
Soms lijkt dat onmogelijk en krijg je een gevoel van onmacht ervan
Als dat nou zo is loop dan over de zandkorrels op het strand
Geniet van het licht van de zon
En spiegel jezelf in mijn oppervlak
Ik heb een blauw brilletje op en dat geef ik jullie
Niet omdat het beter is dan welk brilletje ook
Maar om je te realiseren dat je zo kunt switchen naar een ander perspectief
Je kunt veranderen (met dank aan de zee in Dirk Polder)

Een boodschap van het mos
Een groet aan jullie van het mos
Simpel en uiterst primitieve levensvorm
Zo word ik omschreven in die dikke boeken van jullie
Maar ik ben er al heel lang
Dus iets, iets weet ik
Anders was ik er al lang geweest
Geduld
Je kunt op heel veel manieren er zijn
Je kunt heel langzaam groeien
Van weinig leven
En dan toch je volle totale glorie
Van je wezen manifesteren
Die mogelijkheid wil ik jullie aanbieden, onderzoek die
Zoals je het nu doet is niet de enige manier (met dank aan het mos in Lida)

♦ April 5th – 7th 2019, the Work that Reconnects, Texel Island

Residential, English, International group, with gratitude to Roos Godefrooij

Texel website

♦ The Work That Reconnects, 8 tot 10 februari 2019, Leiden, Nederlands

Met dank aan Lida Hospers

The Work That Reconnects biedt ons een spannende en evenwichtige reis aan door de uitdagingen van deze tijd. Door het ervaren van onze verbondenheid met elkaar en het grotere geheel, groeit in ons de kracht om bij te dragen aan de wereld waar wij naar verlangen, op onze eigen unieke manier. Zoals Joanna Macy het zo mooi zegt: we komen weer tot leven….

Group Leiden

♦ January 25th -27th The Netherlands, Utrecht, residential, facilitation Manon Danker & supported by Maria Kolossa from We Love Earth. Maria made a beautiful video of our time around the Fire Fire Sharings The Work That Reconnects 25-27 jan 2019  

Truly meeting oneself and one’s human family is a healing and moving experience. Especially when we come together in our concern and hope for this precious Earth, our home. 

Flyer Utrecht

Group Oase

2018

Gatherings for the WORK THAT RECONNECTS

November 23rd -25th Texel, met dank aan Roos Godefrooij

Flyer Texel 2018.jpg

group-texel.jpg

The Work That Reconnects in Leiden, twee weekeinden, 19 t/m 21 januari en 13 t/m 15 juli, i.s.m. Lida Hospers.

Uitnodiging om deel te nemen aan Het werk dat weer verbindt

De aarde is een grote bron van kracht. Hoe houd je verbinding met het wonder van het leven terwijl het zo bedreigd wordt? De kans is reëel dat we overweldigd worden door de uitputting van de aarde, het niet aan kunnen zien en ons afsluiten omdat we ons zo denken te kunnen beschermen. Hoe blijf je in verbinding met wat er nodig is om de relatie tussen mens en aarde te herstellen?

Lida Hospers: “In de visie van de bodhisattva-krijger, heilige wereld, geeft Joanna Macy een prachtige methode om je zorgen en wensen voor de aarde te verhelderen en heel praktisch vorm te geven. Heb je het gevoel dat de ecologische, sociale en economische crisis van onze tijd je vaak overweldigt, verdooft, in paniek brengt of kwaad maakt? Wil je je ervoor afsluiten? Maakt het eigenlijk iets uit wat jij voelt of denkt over de aarde en haar bewoners?

Joanna Macy ontwikkelde hiervoor “Het werk dat weer verbindt” (zie de documentaire Widening Circles). Joanna Macy zegt: “Wanneer we onze pijn om de wereld ontkennen of onderdrukken dan ondermijnen we ook onze kracht om bij te dragen aan de heling ervan.”

Als we met heldere blik en open hart en in de kracht van het samenzijn onderzoeken wat onze gevoelens en gedachten zijn voor de uitdagingen op aarde, ook de pijn en het verdriet,  brengt dat ons in een grotere ruimte voor ideeën en emoties die we hebben. Hierin vinden we de grondstof voor verzachting en creativiteit. Zonder te verzanden in doemdenken of woede hervinden we in onze verbondenheid de kracht om voort te gaan en bij te dragen aan de wereld die wij wensen, op onze eigen unieke manier. Voor iedereen die inspiratie en kracht zoekt om liefde voor de aarde vorm te geven in het werk en het dagelijks leven.    

May 6th, Introduction the Work That Reconnects, English, in Amsterdam

How do you stay connected with the wonder of life when it is so threatened? The possibility is real that we are overwhelmed by the exhaustion of Earth. That we feel we cannot truly look at what is happening and close ourselves off as a way to protect ourselves. How do you stay present and hopeful for what is needed to restore the relationship between humanity and Earth? Look deeper at that relationship, in togetherness, and experience how you can support yourself and your longing for life to thrive.

Andere activiteiten  – Other activities  

♦ Voor kinderen Natuuravontuur 

♦ Green Love 23 juni in het Groene Leven Lab Meer informatie

Een Viering van de Natuur in de Stad!
I.s.m. het Green Living Lab en het WeMakethe.City festival. Locatie Green Living Lab natuurparadijs.
11.00 – 11.45: Zintuiglijke Ontdekkingsreis met Manon
Wandelmeditatie, waarbij verbinding met de natuur rondom je centraal staat. Voel de sensaties op je huid, de aanraking van de wind, de geluiden van vogels en de geur van gras.
12.30 – 12.50 & 15.00 – 15.20: Vogel Safaris met Manon
Kom jij mee op vogel safari? Kom met Manon ontdekken welke coole vogels er allemaal in onze tuin verstopt zitten!
Vogel Safari
16.00 – 17.00: Kinderworkshop: De Raad van Alle Wezens met Manon
Nu we jullie tot dieren omgetoverd hebben, laten we een stapje verder gaan en samen een Raad van Alle Wezens oprichten! Luister aandachtig naar wat jouw dier je vertelt. Hoe beweegt het? Welke geluiden produceert het? Waar leeft het dier? Wat kan het aan de mens leren? En hoe kunnen dieren en mensen samen in harmonie met elkaar leven op aarde?

2017

Gatherings for the WORK THAT RECONNECTS 

♦ Introductie Work That Reconnects i.s.m. Stop Ecocide Website Stop Ecocide

Zondag 22 oktober van 14.00 tot 17.00, Amsterdam

In het najaar van 2017 organiseerde Stichting Stop Ecocide drie bijeenkomsten waarin onze relatie met de natuur werd onderzocht vanuit drie verschillende wijsheidstradities: The Work That Reconnects, Taoisme en het Sufisme. Op zondag 22 oktober vond de eerste bijeenkomst van dit drieluik over Spirituele Ecologie plaats.

Tijdens de workshop zijn de uitgangspunten van deze methodiek toegelicht en is door middel van een aantal oefeningen contact met dit werk gemaakt. The Work That Reconnects gaat uit van een ander tijdsbesef en ook van een veel grotere familie. Voorouders en toekomstige generaties, en andere levensvormen zijn een onlosmakelijk onderdeel van dit werk; je gaat met andere ogen kijken. The Work That Reconnects helpt je om in het hier en nu de balans op te maken van jouw unieke mogelijkheden om de wereld vorm te geven. Zie Facebook Event voor meer informatie

♦ Weekendworkshop The Work That Reconnects, Texel

Met dank aan Roos Hilstra0001

♦ The Work That Reconnects 23 en 24 februari 2017, Ecodorp PPauw website

Hoe ga je als gemeenschap om met het letterlijk wegvaagd worden van je plek? Het gemeenschapshuis, het voedselbos en de permacultuurtuin moesten wijken voor de aanleg van een weg. Vele bomen werden geveld. We staan stil bij wat dit oproept en hoe we verder kunnen gaan. Hoe we niet in een isolement raken door bijvoorbeeld woede of verdriet, maar juist de kracht van de gemeenschappelijke visie sterker naar voren halen en weer opbouwen.

Andere activiteiten  – Other activities  

♦ Cultural Emergence Foundation CourseCultural emergence foundation course

Co-facilitation with Looby Macnamara read more

23-25th of June at Applewood Permaculture Centre

♦ Vogellezingen tijdens de Open Ateliers Westelijke Eilanden

Vertelling ‘Vogelverhalen van de Westelijke Eilanden’ Door Manon Danker

3, 4 en 5 juni dagelijks filmvertoningen en vertellingen in Studio van Maria Blaisse, Bickersgracht 55.

over Maria

Open Ateliers Westelijke Eilanden

Maria Blaisse, Reigers

2016

♦ Cultural Emergence Foundation Course 

October 15th & 16 th, 2016, Amsterdam, Facilitators: Manon Danker and Manuel Loeffler

CE AmsterdamHow can we create a Culture based on Health & Well-Being, for People & Planet?
Through connection with ourselves, each other and with nature!

Fun and deep weekend filled with participatory and experiential activities. Learning from nature, seeing the beauty in the world around you, recognizing and celebrating your unique talents, thinking life regenerating about the future.

Together: making abundance, gratitude, care and connection part of our veryday culture, we can design the world we want to live in. This is cultural emergence!

This course is inspired by social permaculture, nature connection practices of the 8 Shields Institute and deep ecology.