Agenda

Geplande activiteiten in 2018

The Work That Reconnects

De volgende data voor zowel introductie en weekendworkshops zijn bekend. Mocht je interesse hebben dan kun je via het contactformulier je naam naar me sturen en zorg ik dat je op de hoogte blijft.

Introduction the Work That Reconnects, this will be in English, location Amsterdam

The Earth is great source of strength. How do you stay connected with the wonder of life when it is so threatened? The possibility is real that we are overwhelmed by the exhaustion of Earth. That we feel we cannot truly look at what is happening and close ourselves off as a way to protect ourselves. How do you stay connected and hopeful so you can be present for what is needed to restore the relationship between humanity and Earth?

Do you want to look deeper at that relationship, in togetherness, and experience how you can support yourself and your longing for life to thrive. Then come and experience the Work That Reconnects in the heart of Amsterdam. During the workshop I will explain the main principles of this work and share some practices.

Zie ook het Facebook Event:

PRACTICAL INFORMATION:
Let me know if you will come by sending an email to: inleven@greenmail.net
Exchange: eu 27,50 (incl. tea and coffee), please bring exact cash at the meeting, Thank you!

13, 14 en 15 juli een weekendworkshop The Work That Reconnects in Leiden

I.s.m. Lida Hospers. Locatie Shambhala Centrum Leiden. Meer informatie volgt.

 

In augustus een weekendworkshop in Amsterdam

Datum en locatie volgen nog.

 

Doorlopende activiteit voor kinderen Natuuravontuur iedere dinsdagmiddag i.s.m. Dock meer informatie zie dinsdagmiddag Natuuravontuur

 

EERDERE WORKSHOPS EN ACTIVITEITEN 

Weekendworkshop 19, 20 en 21 januari 2018.

Organisatie door Lida Hospers. Locatie Shambhala Centrum Leiden.

Lida Hospers: “In de visie van de bodhisattva-krijger, heilige wereld, geeft Joanna Macy een prachtige methode om je zorgen en wensen voor de aarde te verhelderen en heel praktisch vorm te geven. Heb je het gevoel dat de ecologische, sociale en economische crisis van onze tijd je vaak overweldigt, verdooft, in paniek brengt of kwaad maakt? Wil je je ervoor afsluiten? Maakt het eigenlijk iets uit wat jij voelt of denkt over de aarde en haar bewoners?

Als we persoonlijk en eenvoudig onderzoeken wat onze gevoelens en gedachten zijn, met heldere blik en open hart, brengt dat ons in een grotere ruimte voor alle ideeën en emoties die we hebben over de toestand van de aarde. Ze bevatten de grondstof voor verzachting. Zonder te verzanden in doemdenken of woede hervinden we onze verbondenheid en kracht om verder te gaan en bij te dragen wat we kunnen.

Joanna Macy ontwikkelde hiervoor “Het werk dat weer verbindt” (zie de documentaire Widening Circles). De methode bestaat uit oefeningen, uitwisselingen en rituelen. In het Shambhala centrum Leiden wordt deze unieke workshop gehouden voor iedereen die inspiratie en kracht zoekt om liefde voor de aarde vorm te geven in het werk en het dagelijks leven.”

 

Introductie Work That Reconnects i.s.m. Stop Ecocide Website Stop Ecocide

Zondag 22 oktober van 14.00 tot 17.00, Prinseneiland 10, Amsterdam

In het najaar van 2017 organiseerde Stichting Stop Ecocide drie bijeenkomsten waarin onze relatie met de natuur werd onderzocht vanuit drie verschillende wijsheidstradities: The Work That Reconnects, Taoisme en het Sufisme. Op zondag 22 oktober vond de eerste bijeenkomst van dit drieluik over Spirituele Ecologie plaats.

Sociologe, ecologe, docente en trainer Manon Danker verzorgt die middag een introductie-workshop tot The Work That Reconnects, een groepsmethodiek ontwikkeld door de Amerikaanse eco-filosofe, milieu-activiste en schrijfster Joanna Macy die je dichter brengt bij jezelf en bij de natuur. Verbinding met de natuur, met elkaar, met jezelf, is een grote bron van kracht. Het verlies van deze verbinding kan leiden tot gevoelens van rouw, machteloosheid en vervreemding. Tijdens de workshop worden de uitgangspunten van deze methodiek toegelicht en maken we door middel van een aantal oefeningen contact met dit werk. The Work That Reconnects gaat uit van een ander tijdsbesef en ook van een veel grotere familie. Voorouders en toekomstige generaties, en andere levensvormen zijn een onlosmakelijk onderdeel van dit werk; je gaat met andere ogen kijken. The Work That Reconnects helpt je om in het hier en nu de balans op te maken van jouw unieke mogelijkheden om de wereld vorm te geven. 

Zie Facebook Event voor meer informatie

 

Cultural Emergence Foundation CourseCultural emergence foundation course

 

Co-facilitation with Looby Macnamara read more

23-25th of June at Applewood Permaculture Centre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vogellezingen tijdens de Open Ateliers Westelijke Eilanden

open ateliers

Vertelling ‘Vogelverhalen van de Westelijke Eilanden’ Door Manon Danker

3, 4 en 5 juni dagelijks filmvertoningen en vertellingen in Studio van Maria Blaisse, Bickersgracht 55.
over Maria

Open Ateliers Westelijke Eilanden

Maria Blaisse, Reigers

 

Weekendworkshop The Work That Reconnects, voorjaar 2017 op Texel

0001

 

The Work That Reconnects 23 en 24 februari, Ecodorp PPauw website

Hoe ga je als gemeenschap om met het letterlijk wegvaagd worden van je plek? Het gemeenschapshuis, het voedselbos en de permacultuurtuin moesten wijken voor de aanleg van een weg. Vele bomen werden geveld. We staan stil bij wat dit oproept en hoe we verder kunnen gaan. Hoe we niet in een isolement raken door bijvoorbeeld woede of verdriet, maar juist de kracht van de gemeenschappelijke visie sterker naar voren halen en weer opbouwen.